Wat bieden wij?
INFO
De Jeu de Boules Vereniging Waddinxveen biedt u de mogelijkheid om petanque te spelen (zoals het spel eigenlijk echt heet) op 5 dagen in de week. U kunt vrij spelen met andere leden, maar ook met andere leden een team vormen en deelnemen aan de onderlinge wedstrijden op de clubavond (dinsdag). Er is een gezellige kantine om na aankomst een kopje koffie te kunnen drinken en om na het spelen nog wat na te praten met een vloeibare versnapering. En duur is het niet, onze prijzen liggen ruim onder het  normale horecaniveau.
  Met een wedstrijdlicentie kunt u zelfs deelnemen aan officiele wedstrijden en toernooien in de afdeling waar wij toe behoren en zelfs door heel Nederland.
Daarnaast organiseren we zo nu en dan evenementen voor leden, zoals een koppeltoernooi (u speelt samen met een niet-lid om een ander eens te laten ervaren hoe leuk ons spel eigenlijk is) en in het begin van de maand december hebben we ons traditionele snerttoernooi.
Niet-leden kunnen als gastspeler op uitnodiging van een lid een keer vrij komen spelen zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Wil een gastspeler vaker komen, dan betaalt hij/zij een kleine bijdrage per keer. Als iemand overweegt lid te worden, bestaat de mogelijkheid om de eerste 4 weken geheel vrijblijvend te komen spelen om te ervaren of je leuk genoeg is om lid te worden. Voor het geld hoef je het niet te laten, een lidmaatschap kost nog geen 10 euro per maand.
Kantine en speelveld zijn te huur voor groepen, die eens onder begeleiding willen kennismaken met onze leuke sport. Voor hapjes, drankjes en zelfs een volledig warm of koud buffet kan worden gezorgd. Begeleiding wordt door ons geregeld en als u in groepjes onderling wedstrijdjes wilt spelen, kan ook dat georganiseerd worden. Voor informatie: jdbwaddinxveen@gmail.com
Behalve het koppeltoernooi en het snerttoernooi, kennen we nog enkele terugkerende evenementen, die tot onze tradities beginnen te behoren. Om maar wat te noemen: de nieuwjaarsreceptie, de ledenvergadering, de bedankavond voor vrijwilligers, een paas- of pinkstertoernooi. En dan is er het BEDRIJVENTOERNOOI. Al vele jaren komen teams van bedrijven, verenigingen, instellingen enz.  uit Waddinxveen en naaste omgeving hun krachten meten op het jeu de boulesterrein. Traditioneel op de eerste woensdagavond van september. Ook hier zijn voor de eerste 3 teams (of 4, bij gelijke stand) een beker te verdienen. En voor de winnaar is er een forse wisselbokaal.